paus

Johanna har tappat lusten till och blogga. Så jag fortsätter själv, ni kan hitta min nya blogg här.
Börjar blogga tillsammans igen om 1-2 månader, så ni kan se detta som en paus. Puss/e&j

min dag i bilder

 
Vaknade någon gång vid 10, träffade Johanna och byggde på naglarna. Sen fick jag skynda mig hem och fixa mig lite snabbt för jag och mamma skulle till Landskrona till min mammas kompis och mina barndomsvänner. Vart jätte mysigt där, först gick vi till stan där jag fick mascaran, armbandet som ni ser på bilden. Efter det gick vi och fikade på espresso house,träffade Markos kompisar en stund och avslutade sedan kvällen med en jätte god middag och våfflor hemma hos dom! Godnatt på er! puss/ e

fell down from the sky

Bild från i sommras dagen innan Emma skulle till Serbien i hela 3 veckor! Kan inte fatta att vi klarade att vara ifrån varandra så länge. Som tur är så ska vi dit tillsammans i år, längtar.
 

Idag har det inte hänt särskilt mycket. Vi har bara pluggat,träffat Nick,tränat och ätit massor med mat haha. Godnatt, puss/ e&j

never give up,don't give them the satisfaction

Försök att tänka vad du skulle sagt till din bästa vän. Skulle du låta henne att en och samma kille sårar henne gång på gång, att hon gråter pga svin till kille behandlar henne som han gör. Skulle du kunna säga till henne att hon var ful och tjock, nej du skulle säga åt henne att hon är fin som hon är, eller hur? Varför säger man inte exakt likadant till sig själv?
 
Att vara posetiv, ha bra självkänsla och må bra beror jätte mycket på vem man umgås med. Dom flesta tjejerna dras till dom ''snyggaste'' killarna. Om han sen dissar ens sms och inte visar lika mycket intresse blir man helt förstörd. Man bara måste ha honom, man kan inte leva utan honom… Känner ni igen er? Varför vill man ha den som behandlar en som skit? Det låter helt ologiskt. Men det är då som man tänka efter. Vill jag verkligen ha honom? Varför? Man kanske får den varma känslan i magen när man ser honom. Men är han ens värd dig och all din uppmärksamhet? Man ska inte behöva jaga honom. En kille som är värd dig uppskattar dig får dig att må bra osv.
 
Det handlar också hur man själv är som människa, om man kollar ner i marken med framåt lutad rygg och försökr gömma sig ser det ut som om man är osäker på sig själv och har mindre bra självkänsla. Om man istället kommer rak i ryggen, med ett stort leende och ögon som strålar av lycka så dras mer blickar till en,det jag vill komma fram till är att om du är säker i dig själv, kommer folk se det ochdom kommer direkt fatta att dom inte kan beté sig hur som hellst.
 

vädligt sen frukost, puss/e


steal a kiss and you'll breake a heart

 
Haha som ni ser på bilderna ovan så har jag vart och fikat med klara idag. Efter det stack jag hem bytte om och sen stack jag och Johanna till friskis. Nu har jag nyss kommit hem och ska ta ett varmt bad. puss/e
 
 
 
 

everything's fine

Väldigt charmigt förkläde haha.
 
Efter träningen kom jag hem och gjorde bananpannkakor, super nyttigt,proteinrikt och gott. 
 
Jag gör dem såhär:
  • 2ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1 banan
  • 1/2 dl solroskärnor
Mosa bananen i en bunke/skål med en gaffel,tillsätt seden havregryn,solrosfröna och ett helt ägg. Blanda ordentligt. Ta i det andra ägget och skilj äggulan från vitan och i med gulan u bunken med de övriga ingrediensena. Behåll vitan och ha den i en annan skål,vispa vitan lite fluffig och tillsätt sedan med det andra. Blanda och stek på medelvärme i lite olivolja. 


spring outfit

 
Jeans/Nelly - Topp/Asos - Väska/Jofama By Kenza - Skor/Have2have - Klocka/Marc By Marc Jacobs - Halsband/Asos 
 
Perfekt outfit för en utedag i stan nu på våren! Det är riktigt jobbigt när man vill köpa så sjukt mycket men har så lite pengar att köpa för.. Nu ska jag till gymmet sen hem duscha och sånt och efter det blir det att hämta upp Johanna vid berga. Puss/e
 
 
 

brunch

hallon|banan|kiwi| + kaffe
 
Mådde inte så bra imorse så jag stannade hemma. Mår mycket bättre nu. Nu ska jag kolla något avsnitt av gossip girl och om jag fortfarande mår bra vid 2-3 tiden så ska jag försöka ta mig till friskis. Puss/e

pure 3in1

 
Tipsar den här ansiktsmasken som både fungerar som en rengörninglotion och ansiktsmask. Perfekt.
Snackar just nu med Nicklas i telefon,ska snart sova sen imorgon blir det Skanör igen, puss/e
 
 

frågestund del 2 + dagen idag

Kvällen bestod av en fika på espresso house och efter det bio med filmen citroner små gula, filmen var helt okej men lite händelselös vilket kan vara bra då Johanna inte fattar filmerna annars haha.
 
Hur långa är ni?
Emma är kring 1.60 och Johanna ca 165. 
 
Vad gillar ni att göra på helgerna?
Allt ifrån att gå på bio,festa eller bara umgås med varandra ligga i sängen och äta massor med mat.
 
Vad hatar ni hos en kille?
När dom är oärliga och falska.
 
Hur hade ni beskrivit varanadra med tre ord?
Johanna är förstående,omtänksam och framförallt rolig och Emma är pålitlig,underbar och har lika bra humor som jag.
 
Varför gjorde du och simon slut? försöker du ta kontakten med honom igen?
För att göra en lång historia kort så var han otrogen efter det tappade jag känslorna för honom. Nu försöker vi ta upp kontakten igen som vänner,men många missuppfattar det och snackar saker som inte riktigt stämmer.
 
Var ser ni er själva om 10 år?
Helst skulle man ju villja ha ett fast jobb och börja ordna upp sitt liv lite smått, skulle även vara sjukt kul att få bo i new york åtminstone för ett studieår.

Är de inte jobbigt när "alla" försöker trycka ner er?
Nej inte alls faktiskt! Vi tycker nästan att det är intressant och näst in till smickrande att folk orkar lägga ner tid på att försöka förstöra för en. Det betyder ju att man har någonting som inte dom har, right? Man vill ju inte förstöra för någon som är sämre än en själv..
 
Vad tycker du omn engångsligg? Nått ni sysslar med?
Engångsligg haha, nej.
 
Eran favorit film?
Titanic för att den är så sjukt rörande och för att Leonardo Dicaprio är så sjukt snygg och sneppet efter den kommer Genvägen en rätt hemsk film baserad på en verklig händelse! För er som inte har sett dom så rekomenderas dom starkt.
 
Favorit karaktär i Gossip Girl?
Helt klart Cuck Bass, åh vad man önskar att såna killar fanns i verkliga livet.
 

svar på frågestund del 1

Hur lärde ni känna varandra?
Emma flyttade till limhamn.
 
Vad är det finaste på en kille?
Om det gäller utseéndet så måste vi nog säga armarna och att han har breda axlar och är stort byggd. Annars är det att han är ärlig.
 
Vad hände mellan Emma och Matildha?
Vill egentligen inte ta detta på bloggen, men många undrade och många vet redan så det är lika bra. Det började med att jag snackade med en kille, Matildha sa sen till mig att jag inte borde snacka med honom för att han hade kallat mig slampa. Jag träffade denna killen senare, han visade allt dom hade skrivit och i själva verket hade han inte kallat mig slampa utan Matildha som då skulle vara min ''nära vän''. Hon har egangerat sig så djupt i att försöka förstöra för mig att jag kan få samtal av hennes kompisar som ringer och säger att jag,Johanna och till och med min mamma är hora, min mamma körde mig och matildha till skolan ända till klagshamn exakt varje dag. När Matildha inte hade pengar på sitt busskort så fick hon alltid låna min mammas, sen kallar hon henne hora. Ingen respekt alls. 
 
Är det skönt att ha någon som alltid finns där för en? Är det skönt att ha varandra?
 
Ja det är riktigt skönt och trygt. 
 
Vem är ni bra vänner med förutom varandra?
Nick Parvizi.
 
Var någonstans bor ni?
Båda två bor i Limhamn.
 
Trivs ni i Malmö?
Ja men ibland skulle det ändå vart skönt och flytta någonstans där ingen vet vem man är och få börja om.
 
Trivs ni på era skolor?
Vi trivdes bättre på Linné, men det är helt ok.
 
Tar resten av frågorna ikväll, så ni har någora timmar till på er att fråga frågor. Nu ska vi ta oss till gymmet sen efter det vet jag inte riktigt vad vi hittar på.. Kanske blir det bio? Haha vi får se puss/ e&j

förlåt

 
 
Jag har inte uppdaterat på hela 3 dagar! Förlåt så jätte mycket. Just nu sitter jag hemma och dricker te. Har jätte ont i halsen. Är det någon av er läsare som har något bra tips om hur det lindras/botas

Training ispiration


this is the start of something good

Ungefär såhär ser jag ut idag
 
Snöar ute, syns på bilden haha. När ska det bli vår på riktigt?! Puss/j

still hoping someday it will bloom

tröja/odd-molly-jeans/gina tricot-halsband/serbien
 
Hade inga bilder och inga idéer där av detta tråkiga  ''dagens outfit inlägg''.. Ska lägga mig nu så jag orkar gå upp imorgon, Ska ta mig ända till Skanör varje dag två veckor framöver pga prao. Godnatt /e
 
 
 
 
 
 

SPARA VS SLÖSA

 

Denna vecka har jag hittat ett budgetalternativ till Charlotte Olympia´s extrems snygga ”dolly platform pumps”. Budgetalternativet hittar du här för 399:- och orginalet hittar du är här för ca 6300:-.

Vilka pumps gillar du bäst? Spara eller slösa?

 
 

Vad skulle ni vilja läsa mer om?

Vad vill ni läsa mer om på byemmajohanna.blogg.se? Fler tips? Mode? Dagens outfit? Filmer? Tillbakablickar? Frågor och svar? Längre texter? Färre bilder? Fler bilder? Våran vardag? 
Tyck till! 
 
 

mysig söndagskväll

Väldigt lugn dag har det varit idag. Vaknade brevid Johanna sen stack vi till espresso house åt frukost där,hyrde en film på hemmakväll (my week with marilyn monrooe) rekomenderas, sen stack Johanna hem och Marcus kom till mig. Han stack för ungefär en halvtimme sen och nu sitter jag här helt själv och ska snart kolla på poirot med mamma. Uppdaterar kanske senare, puss/e
 
 

dags för..

Vi har fått lite förfrågningar om vi inte hade kunnat ha en frågestund och självklart kan vi ha det!
Ni har fram till onsdag eftermiddag på er. Puss/e&j

dags för..

Vi har fått lite förfrågningar om vi inte hade kunnat ha en frågestund och självklart kan vi ha det!
Ni har fram till onsdag eftermiddag på er. Puss/e&j

drömrummet

Perfekt, white and fresh.
Hade inte varit fel att ha ett rum som detta! 
 
Nu har vi nyss vaknat och man mår som man förtjänar. Vi ska snart försöka stiga upp äta frukost efter det ska vi in till stan och göra några ärenden, kanske vi berättar om det i bloggen lite senare.. Puss/ e&j

glass i stora lass

 
Äter glass, ännu mer matbilder hahaha..
Vi ska snart träffa Nick sen ikväll blir det nog fest. Vi uppdaterar mer då. puss/ e&j

vitaminer

Känns som om vi bara lägger upp bilder på mat, det är förmodligen för att det är lättast när man är stessad dessutom blir det så fina bilder haha.
 
Försöker plugga till spanska provet vi har imorgon. Jag fryser på det där sättet som man fryser precis innan man får feber,vill verkligen inte bli sjuk nu! Hämtade iallafall lite kiwi och passions frukt i hopp om att C vitaminerna ska förbättra mitt imunsystem på 5 sekunder så jag slipper bli sjuk, hoppas kan man alltid! Nu måste jag fortsätta plugga,puss/e

Just nu

 
Slutade skolan 11.20 idag, riktigt skönt. Sen dess har jag pluggat och sovit haha. Nu ska jag äta sen ta bussen till emmas skola sen ska vi till träningen! Puss/J
 

i love it

 
Nu ska vi äta en sallad från gogo green sen bär det av till gymmet. puss/ e&j

come on lets waste our lifes

 
Jeans/only skjorta/mly streetchic skor/converse armband/ginatricot
 
 Vaknade med migrän imorse, så jag stannade hemma från skolan.. Nu mår jag bättre och ska in till willys för att köpa hem lite nyttiga saker till min kära mamma som har influensan. Sen ska jag träffa Johanna. Måste skynda mig nu, puss/e
 
 
 
 

får plugga själv istället

 
Sitter helt själv och pluggar istället, Johannisen orkade inte ta sig hit, hon kollar hellre på gjordie shore..
Ska skriva färdigt uppgifterna efter det ska jag ringa och störa henne haha. puss/e

It's better to feel pain than nothing at all

Kom nyss hem från ett tufft träningspass på friskis med Klara. Ska duscha nu sen träffa Johanna och vi ska antagligen bara plugga,dricka te och snacka skit. Ni får ha det så bra så länge,puss/e
 
Några bra träningsövningar för rumpa/lår!
 
 
 
 

skolaskolaskola

 
osmickrande webcam bild..
 
Nu beger jag mig till skolan för ännu en lång dag, har verkligen lust för att lägga mig i sängen och bara ligga där exakt hela dagen. Men nej, nu måste jag skynda mig så jag inte missar bussen, puss/e

våren är på väg

Hejsan alla söta bloggläsare, åh vad skönt att solen har börjat titta fram igen!
Kom nyss hem från Johanna efter en lång dag med mycket bråk och problem.. Snart kommer Marcus till mig, vi ska nog se en film eller något. Har ni några bra filmtips? puss/e

and we'll never loock back, just hold your head up

Johanna: jacka/lindex, jeans/zara, skor/kawasaki
Emma: Jacka/gipsy-ricco, linne/odd molly, jeans/bikbok, skor/kawasaki
 

Kom nyss hem från Johanna ska plugga lite på historia provet vi ska ha på torsdag sen blir det något avsnitt av pretty little liars. Bloggar nog mer ikväll, puss/ e

recept på rutor

Ingredienser:
4 ägg
150 gram fetaost
2 dl mjölk
2 dl olja
2dl gräddfil
4 dl majsmjöl
2 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
 
Så här gör du: 
Sätt på ugnen på 200 grader. Först vispar du ner äggen i en bunke och smular där efter ner fetaosten. Sen lägger du i grädfilen, mjölken, oljan och saltet. I en annan bunke blandar du bakpulveret och vetemjölet. Efter det lägger du i vetemjölet och majsmjölet lite i taget så att det inte blir klumpigt och blandar ner det så att det blir en jämnt fördelad smet. Sen lägger du allt på en plåt med bakplåtspapper och sätter in det i ugnen och låter det vara där tills dom blir gyllenbruna. Skär det sedan i små rutor. Lycka till!
 

Breakfast at espresso house

Just nu sitter vi på espresso house och äter frukost, igår natt blev det chillkrök med lite kompisar sen sov vi med nick hos johanna. Vi hade fullt upp hela gårdagen där av den dåliga uppdateringen.. Puss/ e&j


-nu ska vi kolla på film med nick


calippo

 

RSS 2.0